Scones med nødder og dadler

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
10+ 10+
Scones med nødder og dadler
Lækker og virkelig nem opskrift som giver de lækreste scones. Vi har tilføjet dadler og hasselnødder til den mere traditionelle opskrift.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 50 g hasselnødder
  • 400 g hvedemel
  • 1 knsp. salt
  • 3 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. sukker
  • 85 g smør
  • 100 g hakkede dadler
  • 1 tsk. citronsaft
  • 2 dl mælk
  • 2 æg
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Tænd ovnen på 200° C.
  • 2
    Bred hasselnødderne ud på en bageplade, og rist dem i ovnen i 10 minutter. Lad dem køle af. Gnid skallerne af nødderne, og hak dem groft.
  • 3
    Blend mel, salt, bagepulver, sukker, smør, hakkede dadler og nødder i en foodprocessor eller blender, til konsistensen er som brødkrummer. Hæld blandingen over i en stor skål.
  • 4
    Pisk citronsaft, mælk og æg sammen i en anden skål. Lav en fordybning i midten af krummerne, og hæld mælkeblandingen derned. Rør i dejen, til den hænger sammen.
  • 5
    Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt dejen, til den hænger sammen og slipper bordpladen. Brug eventuelt lidt mere mel, hvis dejen er for klistret.
  • 6
    Rul dejen ud til en tykkelse på 4-5 cm. Udstik scones med et glas eller en udstikker. Sæt dem på en bageplade.
  • 7
    Bag sconesene i 12-15 minutter, til de er gyldne. Flyt dem over på en bagerist, og lad dem køle af.