Salade Niçoise

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Salade Niçoise
Risengrød behøver ikke kun at være noget, du spiser til jul. Denne grød med kokosmælk, vanilje, kanel, stjerneanis og masser af lækre toppings kan være en skøn og anderledes dessert, du kan servere for dine gæster. Du kan også tilberede grøden om aftenen, opbevare den i køleskabet og spise den til morgenmad dagen efter.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skaldyr
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 6 små kartofler, fx aspargeskartofler, halverede
  • 225 g friske haricots vert, nippet
  • 2 spsk. olivenolie
  • 200 g cherrytomater
  • 2 tunbøffer
  • 1 ½ tsk. hvedemel
  • 2 spsk. Dijonsennep
  • 2 spsk. Herbes de Provence-krydderi, tørret
  • 1 salathoved (fx hovedsalat), revet i mundrette stykker
  • 2 hårdkogte æg, skåret i kvarte
  • 50 g sorte oliven, uden sten
Vinaigrette:
  • 1 dl olivenolie
  • 1 dl citronsaft
  • 1 skalotteløg, finthakket
  • 1 spsk. frisk estragon, finthakket
  • 1 spsk. frisk bredbladet persille, finthakket
  • Salt og peber
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Kog de halve kartofler i saltet vand i 7-10 minutter til de er møre. Hæld vandet fra og sæt dem til side
  • 2
    Blanchér haricots vert i saltet vand i cirka 3 minutter. Hæld vandet fra og sæt dem til side
  • 3
    Varm en støbejernspande op ved høj varme.
  • 4
    Tilsæt 1 spsk. olivenolie. Tilsæt tomaterne og steg dem i cirka 2 minutter indtil de er en smule brændte. Hæld dem over på en tallerken og sæt til side
  • 5
    Tør panden af og varm den igen op ved høj varme. Vend tunbøfferne i melet og derefter i senneppen. Drys dem med Herbes de Provence-krydderi. Steg bøfferne på begge sider i panden. De skal cirka have 2 minutter på hver side for at få dem medium-rare. Læg dem på en tallerken og lad dem køle af, før de skærer dem ud i strimler
  • 6
    Pisk alle ingredienserne til vinaigretten sammen i en skål. Smag til med alt og peber
  • 7
    Fordél hovedsalaten i et stort fad og placér kartofler, haricots vert, tomater, tun, æg og oliven oven på.
  • 8
    Hæld den ønskede mængde vinaigrette over salaten. Kom eventuelt en smule i en lille kande, så gæsterne selv kan tilføje mere, hvis de ønsker det.