Salade Lyonnaise

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Salade Lyonnaise
Hvis man skulle nævne en klassisk, fransk salat, vil mange mennesker uundgåeligt svare Salade Lyonnaise. Den er både tidløs og yderst tilfredsstillende. Salaten er overraskende simpel, men det er de individuelle ingrediensernes særlige egenskaber, der skaber en perfekt kombination af smage og teksturer. Det er muligvis den bedste salat i verden!
HOVEDINGREDIENSER
  • Æg
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1 salathoved (fx frillicesalat), revet i mundrette stykker
  • 125 g bacon, skåret i strimler
  • 2 skalotteløg, finthakket
  • 2 spsk. rødvinseddike eller balsamico
  • 1 tsk. Dijonsennep
  • 4 æg
  • Salt og peber
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Steg bacon i en kasserolle ved medium varme til det er brunt og sprødt.
  • 2
    Tilsæt skalotteløg og steg i 1 minut. Reducér til lav varme og rør eddike/balsamico og sennep i.
  • 3
    Hæld den varme dressing over salaten i en skål og vend det rundt.
  • 4
    Fordel salaten ligeligt i fire skåle.
  • 5
    Pochering i pocheringspande: se fremgangsmåde her
  • 6
    Pochering i alm. gryde:
  • 7
    Fyld en bred gryde med cirka 7 centimeter saltet vand. Varm vandet op ved medium varme til det simrer. Slå æggene ud i hver sin lille skål
  • 8
    Nu skal du arbejde hurtigt: bevæg en ske hurtigt rundt i vandet i en cirkel for at skabe en strømhvirvel.
  • 9
    Hæld ét æg ned i midten af strømhvirvlen. Vandets bevægelser får hviderne til at samle sig om blommen, men du kan hjælpe dem på vej med en ske.
  • 10
    Lad ægget pochere i cirka 4 minutter. Løft ægget ud af vandet med en hulske og dup det tørt med køkkenrulle. Gentag med de resterende æg Læg et pocheret æg i hver salat. Krydr med salt og peber og servér