Salad Niçoise med rejer

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 1 time Under 1 time
TILBEREDNINGSTID
Under 30 min. Under 30 min.
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Salad Niçoise med rejer
Alle elsker en klassisk Niçoise. Denne opskrift er inspireret af den ikoniske salat, men med et twist af flotte lyserøde pandestegte rejer for at tage den til det næste niveau.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skaldyr
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 700 g rejer
  • Hvidløgssmør, til stegning
TIL SALATEN
  • 700 g små kartofler, skrællede og kogte
  • 1 rødløg, i skiver
  • 2 smilende æg, halveret eller fjerdedelt
  • Brøndkarse eller babyspinat
  • 100 g kapers, skyllet
  • 150 g fine grønne bønner, blancherede
  • Radiser, skåret i tynde skiver
TIL DRESSINGEN
  • 2 – 4 ansjoser
  • 60 ml olivenolie
  • Saft fra 1 citron
  • 15 ml fuldkornssennep
  • 10 g finthakket dild
  • Salt og peber
VED SERVERING
  • Melba-toastbrød eller croutoner
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Tilbered dressingen. Pisk ingredienserne til dressingen sammen, og smag til med salt og peber.
  • 2
    Vend de kogte babykartofler og rødløgskiverne i dressingen og lad dem marinere i mindst 30 minutter.
  • 3
    Læg brøndkarse eller babyspinat på en lille tallerken. Læg kartofler, løg, kapers, bønner og radiser ovenpå.
  • 4
    Lige før servering: Opvarm hvidløgssmørret i en støbejernsgrillpande eller en non-stick-pande og steg rejerne delvist, ved at vende dem en gang, indtil de er rosafarvet og gennemstegte. Sørg for ikke at overfylde gryden, da du skal opretholde varmen, så rejerne ikke koger eller bliver dampet.
  • 5
    Læg rejerne på salaten og server med melba-toastbrød eller croutoner.