Rosinboller med kardemomme

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
10+ 10+
Rosinboller med kardemomme
Disse smagfulde, sødlige boller har en blød krumme og er perfekte som mellemmåltid eller hvis du bare har lyst til lidt lækkert.
HOVEDINGREDIENSER
  • Brød & korn
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 300 ml mælk
  • 70 g smør
  • 500 g hvedemel og lidt ekstra til pensling
  • 1 tsk. salt
  • 85 g sukker
  • 7 g tørgær
  • 1 tsk. kardemomme
  • Revet skal og saft af 1 ubehandlet citron
  • 1 stort æg, pisket
  • 1 tsk. rapsolie
  • 75 g rosiner
  • 3 spsk. abrikosmarmelade
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Opvarm ovnen til 220° C.
  • 2
    Kom mælken i en kasserolle og opvarm til det simrer.
  • 3
    Fjern kasserollen fra kogepladen, tilsæt smør og lad det smelte helt.
  • 4
    Lad blanding afkøle til det er lunt.
  • 5
    Bland mel, salt, sukker, gær, kardemomme og revet citronskal og -saft i en stor skål.
  • 6
    Lav en fordybning i melblandingen, og tilsæt den afkølede mælkeblanding sammen med ægget, og bland det sammen med hænderne.
  • 7
    Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt i 10 minutter.
  • 8
    Pensl en skål med olie, og kom dejen i.
  • 9
    Dæk skålen med et fugtigt viskestykke.
  • 10
    Lad dejen hæve i 40 minutter eller til den er hævet til dobbelt størrelse.
  • 11
    Hæld dejen ud på et bord og ælt rosinerne ind i.
  • 12
    Del dejen i 12 lige store stykker, og form dem til boller.
  • 13
    Placer bollerne i en buffetgryde, der er penslet med olie, og lad bollerne hæve i yderligere 25 minutter.
  • 14
    Bland resten af melet med vand, så det bliver til en tyk, ensartet masse.
  • 15
    Kom massen i en sprøjtepose og sprøjt et kryds på hver bolle.
  • 16
    Kom gryden med bollerne i den forvarmede ovn, og bag i 20-25 minutter eller til de er gyldenbrune.
  • 17
    Kom abrikosmarmeladen igennem en si for at fjerne frugtstykker, og opvarm den i en kasserolle.
  • 18
    Tag bollerne ud af ovnen, og pensl med marmeladen.
  • 19
    Lad bollerne afkøle, inden de brækkes fra hinanden og serveres.