Risotto med rødvinsreduktion

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Risotto med rødvinsreduktion
Efter vores mening er risotto en af de lækreste retter fra Italien. Denne udgave er lidt anderledes, da den indeholder rødvin i stedet for hvidvin, men den skal nok blive én af dine favoritter. Rødvinen giver nemlig et spændende modspil til rettens cremede konsistens og smag. Prøv den!
HOVEDINGREDIENSER
  • Ris
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 2 skalotteløg, finthakket
  • 1 laurbærblad
  • 9 dl fyldig rødvin, for eksempel en Barolo
  • 500 g risottoris (fx "Arborio" eller “Carnaroli")
  • 200 g parmesanost, fintrevet (evt. blandet med en anden hård ost efter eget valg)
  • 1,25 L varm grøntsagsbouillon
  • Salt og peber
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Opvarm 20 g smør i en gryde til reduktionen. Sautér halvdelen af skalotteløgene heri ved lav varme i 5 minutter. Tilsæt laurbærblad, hæld 7,5 dl vin i og bring det i kog. Skru igen ned til lav varme og reducer vinen med mindst en tredjedel. Hæld den reducerede vin igennem en si og hold det varmt.
  • 2
    Til risotto, opvarm 40 g smør i en gryde, sautér resten af skalotteløgene med ris heri ved uafbrudt omrøring, indtil risene bliver let gennemsigtige. Hæld de resterende 1,5 dl vin i gryden og kog til al væsken er fordampet. Tilsæt en grydeske varm grøntsagsbouillon og lad det småkoge, mens der røres rundt. Når risen har opsuget bouillonen, hældes en grydeske bouillon mere i. Sådan fortsættes, indtil risene er færdigkogt.
  • 3
    Tag gryden af kogepladen og rør resten af smørret (40 g) og den revne ost i. Smag risottoen til med salt og peber, fordel den på tallerkenerne, hæld en smule Barolo-reduktion i midten og server straks.
 
If you wish to make the risotto less rich it can be made with a white wine reduction instead, e.g. use an Italian White Wine like Pinot Grigio.
 
 
Le Creuset