Ricottakage med karamelcreme

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Ricottakage med karamelcreme
Den lækre og salte ricotta-kage er perfekt til eftermiddagshyggen eller til aftenkaffen. Pynt kagen med creme og bær, og drys med lidt flagesalt.
HOVEDINGREDIENSER
  • Æg
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 4 æg
  • 250 g ricotta
  • 175 g sukker
  • 1 usprøjtet citron
  • 250 g mandelmel
Saltet karamelcreme:
  • 100 g sukker
  • 2 spsk. vand
  • 1 dl piskefløde
  • 150 g blødt smør
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • ½ tsk. fint salt
  • 100 g flormelis
Pynt:
  • 125 g blåbær
  • 100 g jordbær
  • flagesalt
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Tænd ovnen på 150° C.
  • 2
    Del æggene i blommer og hvider. Pisk ricotta og æggeblommer med sukkeret i en skål, til det er blødt og cremet. Riv skallen af citronen fint, og kom den i skålen.
  • 3
    Kom mandelmel i, og rør til en ensartet dej.
  • 4
    Pisk æggehviderne stive i en anden skål, og vend dem forsigtigt i dejen lidt ad gangen. Kom dejen i en springform (24 cm).
  • 5
    Bag kagen i 40-45 minutter. Test, om kagen er bagt, ved at stikke et træspyd ned i midten. Kommer spyddet rent ud, har kagen fået nok.
  • 6
    Tag kagen ud af springformen, og lad den køle af på en bagerist.
  • 7
    Lav karamelcremen:
  • 8
    Kom sukker og vand i en gryde, og bring det i kog ved middel varme. Lad være med at røre i gryden.
  • 9
    Lad det koge i 6-7 minutter, til sukkeret begynder at smelte og blive gyldent.
  • 10
    Fjern gryden fra varmen, og pisk fløden i sukkeret. Fortsæt med at piske, til det har en blød og cremet konsistens. Lad karamelmassen køle af.
  • 11
    Pisk smør med vaniljesukker og salt i ca. 3 minutter, til det er luftigt. Rør flormelis i.
  • 12
    Pisk den kolde karamelmasse i – pisk ca. 2 minutter, til du har en glat creme. Lad cremen køle af i 30 minutter.
  • 13
    Pynt kagen med creme og bær, og drys med lidt flagesalt.