 
                    
                          
                              Lækker og nem opskrift på tærtedej og fyld af serranoskinke, emmentaler og soltørrede tomater.
                          
                      
                      HOVEDINGREDIENSER
                                     
                                         - Mel
        Ingredienser
    
    
        Fremgangsmåde
    
Ingredienser
Dej:
                            
- 100 g smør
- 200 g hvedemel
- 1 æg
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. hørfrø
Fyld:
                            - 6 æg
- 3 spsk. fløde eller mælk
- 1 spsk. tørret oregano
- salt og peber
- 80 g serranoskinke
- 100 g soltørrede tomater i olie
- 100 g revet emmentaler
- 
                            Fremgangsmåde
- 
                                1Bland smør og mel sammen, til det ligner brødkrummer. Tilsæt æg, salt og hørfrø og rør, til dejen samler sig. Form dejen til en kugle med hænderne, pak den ind i film og læg den på køl i en halv times tid.
- 
                                2Tænd ovnen på 200° C.
- 
                                3Rul dejen ud på et meldrysset bord, og læg den i en tærteform (26 cm). Prik dejen forsigtigt med en gaffel, og dæk kanterne til med stanniol, som du ”krammer” rundt om dej og form – det forhindrer kanterne i at glide ned under bagningen.
- 
                                4Forbag bunden i 10 minutter, og lad den køle lidt af i formen på en bagerist.
- 
                                5Pisk æggene til fyldet sammen med fløde og tørret oregano, og krydr med salt og peber. Hæld æggemassen over bunden i tærteformen.
- 
                                6Riv skinken i strimler, og fordel dem i formen. Tag tomaterne op af olien, og hak dem groft. Fordel dem over quichen, og drys med revet emmentaler.
- 
                                7Bag quichen i 25 minutter, til den er fast, gylden og sprød. Server gerne med en grøn salat.
 
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
                
                
                
                
                
	             
	             
	             
	             
	             
	            