Paté med and og pistacie

SVÆRHEDSGRAD
Svær Svær
TILBEREDNINGSTID
Over 2 timer Over 2 timer
ANTAL PERSONER
8-10 8-10
Paté med and og pistacie
Patéer blev skabt til at bruge kødrester, der blev omdannet til verdensklasse kødpålæg. Servér denne pate med godt brød, passende tilbehør som sennep og syltede agurker og en god flaske vin, og du har en enkel, men vidunderlig ret til at servere for dine gæster.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kød
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1 andebryst
  • 350 g hakket flæskekød (fedtprocent mellem 18 og 22)
  • 1 tsk. salt
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 æg
  • 4 cl cognac
  • 300 g bacon i skiver
  • 40 g pistacienødder
  • Salt og peber
  • 8 laurbærblade
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Skær skindet af andebrystet og skær derefter andebrystet over på midten. Skær skindet i små stykker og rør det sammen med det hakkede flæskekød samt en tsk. salt. Rør farsen til den føles sej og ensformig.
  • 2
    Kom herefter revet løg, hvidløg, æg og cognac i. Farsen skal føles våd.
  • 3
    Rør til sidst pistacienødderne i og smag til med salt og peber. Lad farsen trække i en halv time på køl.
  • 4
    Læg et par laurbærblade i bunden af en patéform og dæk herefter hele formen med bacon i skiver.
  • 5
    Kom halvdelen af farsen i patéformen, dernæst andebryst og til sidst resten af farsen. Luk til med bacon og kom låget på.
  • 6
    Bag patéen i vandbad ved 140° C i 1 ½ time. Patéen skal føles fast, når du trykker på den. Efter bagning skal patéen sætte sig på køl i minimum 12 timer.
  • 7
    Server patéen med grov sennep og cornichoner.
  • 8
    Tip:
  • 9
    Når du skal bage en paté i vandbad, kan du med fordel fylde en bradepande op med ca. 3-4 cm vand.