Pasta med Svampe

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
1-2 1-2
Pasta med Svampe
HOVEDINGREDIENSER
  • Pasta
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 250 g kantareller
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 0,5 dl kogevand
  • 0,5 dl revet parmesan
  • 3 kviste timian
  • Salt og peber
  • 2 spsk. hakket bredbladet persille
  • 2,5 spsk. jomfruolivenolie
  • 3 skiver parmaskinke
  • 200 g pasta penne
Pynt:
  • Pynt retten med smuldret sprød parmaskinke (3-4 skiver)
Tilbehør:
  • En grøn salat
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  • 2
    Rens svampene og hæld dem i et ildfast fad sammen med finthakket løg, hvidløg, timian og olivenolie. Krydr med salt og peber.
  • 3
    Sæt fadet i ovnen i 20 minutter.
  • 4
    Imens koges pastaen i en stor gryde efter anvisning på pakken. Husk at tilsætte rigeligt salt i kogevandet. Undervejs i kogningen gemmes 0,5 dl kogevand til at samle pastaen. Hæld derefter vandet fra pastaen, når de er færdigkogt.
  • 5
    Efter 20 minutter tages fadet ud af ovnen. Vend svampene med pastaen, parmesan og kogevand. Rør godt rundt i retten, så det hele bliver cremet.
  • 6
    Vend hakket persille i retten og smag retten til med salt og peber. Pynt eventuelt med sprød smuldret parmaskinke.
  • 7
    Tip: Fordel parmaskinke skiver på en bageplade med bagepapir og bag den i ovnen ved 200 grader i 6-7 minutter, indtil skinken er sprød.