Pasta med kylling, tomat, fond, ramsløg og parmesan

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Pasta med kylling, tomat, fond, ramsløg og parmesan
Hvis du ikke orker at stå længe i køkkenet i dag, så er her et tip til nem aftensmad. Har du andre grøntsager end dem angivet, eller hvis du fx har noget pølse i stedet for kylling, kan denne pastaopskrift tilpasses råvarerne, du har til rådighed, eller din personlige smag.
HOVEDINGREDIENSER
  • Pasta
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg, skåret i fine skiver
  • ½ rød chili, finthakket uden kerner
  • 200 ml tomatpassata (purrerede tomater)
  • 300 ml hønsefond
  • 200 g kyllingekød, plukket fra skroget
  • 100 g ramsløg, spinat, eller sølvbeder
  • 500 g fusilli- eller pennepasta
  • Friskrevet parmesan til anretning
Hønsefond:
  • 1 løg
  • 1 stilk selleri
  • 1 gulerod
  • Skroget fra en kylling
  • 1 helt hvidløg
  • 1 kvist timian
  • 1 stilk bredbladet persille
  • 10 peberkorn
  • Vand
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Lav først hønsefonden.
  • 2
    Skær løg, selleri og gulerod i grove stykker.
  • 3
    Pluk kyllingen for restkød og sæt til side.
  • 4
    Kom derefter skroget i en gryde med grøntsager, hvidløg, krydderurter og peberkorn. Hæld vand på så det lige dækker.
  • 5
    Sæt en gryde på blusset og lad fonden varme op til kogepunktet. Der vil komme lidt overfladeskum, som skal fjernes med jævne mellemrum i starten af processen. Skru derefter ned for blusset så fonden simrer lige så stille. Dette er meget vigtigt, da fonden ellers vil blive grumset.
  • 6
    Lad fonden simre i minimum to timer, men gerne fire. Si fonden igennem en fin si og sæt til side.
  • 7
    Nu til pastaen:
  • 8
    Sæt en gryde på blusset, hæld 2 spsk. olivenolie i og tilsæt hvidløg og chili. Lad det simre til hvidløget begynder at tage lidt farve og tilsæt dernæst tomatpassataen. Lad tomatsaucen simre i 10-15 minutter og tilsæt hønsefonden.
  • 9
    Kom den plukkede kylling i gryden og lad den varme igennem.
  • 10
    Tilsæt til sidst ramsløg, spinat eller hvad du vælger at bruge. Lad det simre med til bladene falder sammen. Smag til med salt og peber.
  • 11
    Kog pastaen i saltet vand efter anvisning på pakken. Dræn pastaen, men husk at gemme en kop af pastavandet.
  • 12
    Bland pastaen godt med saucen og tilsæt lidt pastavand, hvis det er nødvendigt. Server pastaen i skåle med friskrevet parmesan og et par dråber god olivenolie.