Pandestegt ørred med agurk- og æblesalat

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 min. Under 30 min.
TILBEREDNINGSTID
Under 30 min. Under 30 min.
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Pandestegt ørred med agurk- og æblesalat
Denne pandestegte regnbueørred er lækker, nem at lave, og du kan have den på bordet på under en time - sammen med en salat fyldt med superfødevarer!
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skaldyr
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • Olivenolie, til stegning
  • 2 regnbueørred-fileter
  • 1 spsk citronsaft
TIL AGURKE-ÆBLESALATEN
  • 2 Cripps Pink-æbler, udkernede og skåret i tynde stænger
  • 2 fennikel, tyndt skåret
  • 4 minigurker eller 1 middelhavsagurk, skåret i tynde skiver
  • 3 forårsløg, skåret i tynde skiver
  • 50 g radiser, skåret i tynde skiver
  • 50 g (1/4 kop) kapers, skyllet og drænet
  • Mikrogrønt til pynt
TIL DRESSINGEN
  • 125 ml (1/2 kop) naturlig yoghurt
  • 2 tsk dijonsennep
  • 45 ml (3 spsk) koldt vand
  • 1 spsk citronsaft
  • 30 ml (2 spsk) ekstra jomfruolivenolie
  • Skallen af 1 citron
  • Salt og friskkværnet sort peber
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Kom alle ingredienserne til salaten, undtagen kapers og krydderurter, i en skål. Vend forsigtigt sammen for at kombinere.
  • 2
    Til dressingen piskes yoghurt og sennep sammen. Tilsæt derefter de resterende ingredienser, og pisk dem med et piskeris.
  • 3
    Dryp ørreden med olivenolie, og krydr den let med salt og sort peber. Opvarm en Le Creuset Signature firkantet støbejernsgrillpande på 26 cm, indtil den er varm. Læg ørreden på grillen med skindsiden nedad, og steg den i ca. 3-4 minutter. Vend forsigtigt og lad den stege i yderligere 2 minutter. Dryp med citronsaft, og tag den af varmen. Stil den til side og lad den hvile i nogle minutter.
  • 4
    Fjern skindet og flå ørrederne i flager. Tilsæt ørreden til salaten. Hæld dressingen over salaten, og vend den forsigtigt rundt i salaten. Afslut med mikrourter og kapers.