Pandekager med jordbær og hybenrosesirup

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Pandekager med jordbær og hybenrosesirup
Medbring din pandekagedej, din støbejernspande og din grill til en udendørs picnic. Så har du opskriften på den perfekte sommerdessert.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frugt
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 250 g mel
  • 3 dl mælk
  • 3 spsk. rapsolie
  • 2 æg
  • 1 spsk. sukker
  • 1 knivspids salt
  • Smør til stegning
Herudover:
  • 1 ½ dl vand
  • 250 g sukker
  • 2 håndfulde hybenroseblade
  • 600 g jordbær
  • 3 dl fed creme fraiche eller sæterrømme
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Pisk mælk, sukker, salt og mel sammen.
  • 2
    Tilsæt rapsolien og æggene et efter et. Fortsæt med at piske til dejen er ensartet.
  • 3
    Lad dejen hvile i 30 minutter før pandekagerne steges i en smule smør på en blinispande 1-2 minutter på hver side.
  • 4
    Kom vand og sukker i en gryde. Kog i 5-10 minutter til boblerne i siruppen bliver tykkere – så er siruppen færdig.
  • 5
    Kom størstedelen af hybenbladene ved og lad siruppen trække i minimum 10 minutter.
  • 6
    Kom 2-3 spsk. sirup ud over de nippede jordbær sammen med nogle hybenroseblade og vend dem godt rundt. Lad dem gerne trække for at tage mere smag.
  • 7
    Server de lune pandekager med jordbær, sirup og en smule creme fraiche.
  • 8
    Tip:
  • 9
    Forbered dejen hjemmefra og kom den i en frysepose, hvis du planlægger at tilberede sommermiddagen over bål på stranden. Klip blot et lille hjørne i posen for nemt at dosere dejen.