Pandedampede rødspætter med grillet salat

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Pandedampede rødspætter med grillet salat
Elsker du pandestegte rødspætter? Så se denne opskrift lavet i en støbejernspande på grillen.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skaldyr
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 2 store hele rødspætter (eller 4 mindre)
  • 2 spsk. rapsolie
  • 50 g smør
  • 1 ½ dl tør hvidvin
  • 1 spsk. grov sennep
  • 10 kviste estragon
  • 10 kviste kørvel
  • 10 kviste timian
Grillet salat:
  • 8 grønne asparges
  • 2 fennikel
  • 200 g radisser
  • 1 ½ dl fløde
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 1 spsk. grov sennep
  • 1 spsk. honning
  • Salt og peber
  • 2 små hjertesalater
  • Frisk dild
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Rødspætter:
  • 2
    Skær finner og hoved af rødspætterne og skyl dem grundigt. Varm en støbejernspande godt op og tilsæt olien. Steg rødspætterne 2 minutter med den hvide side nedad.
  • 3
    Kom vin, smør, sennep og urter ved. Læg et passende låg eller stanniol over og damp i cirka 10-14 minutter. Rødspætterne er færdige, når skindet forsigtigt kan skubbes af.
  • 4
    Pynt eventuelt med flere friske urter. Server fisken med saucen fra panden.
  • 5
    Grillet salat:
  • 6
    Fjern bunden på de grønne asparges og del fenniklen i fire.
  • 7
    Grill fennikel, asparges og radisser på en grillpande i 3-4 minutter på hver side og tag dem af varmen. Rør fløden med eddike, sennep og honning. Smag til med salt og peber.
  • 8
    Lad den trække 10 minutter til den er syrnet og tyknet en smule.
  • 9
    Anret de grillede grøntsager på en bund af hjertesalatblade, hæld flødedressingen over og pynt med frisk dild.