Ovnbagte tomater i olie

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
1-2 1-2
Ovnbagte tomater i olie
Få mest muligt ud af sommerens frisk og smagfulde tomater med denne opskrift. Brug fx tomaterne i salater, i pastaretter eller på brød med ost.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1,5 kg tomater, fx blomme- og cherrytomater
  • 2,5 dl olivenolje, pluss ekstra til glassene
  • 1 helt hvidløg, feddene heraf
  • 1 tsk. Havsalt
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Tænd ovnen på 120 °C (alm. Ovn)
  • 2
    Giv alle hvidløgsfeddene et tryk med bagsiden af en tallerken, så brækkes op. Kom dem i en Le Creuset buffetgryde (30 cm) sammen med tomater, olivenolie og salt. Bag dem i ovnen i 1 time og 30 minutter (uden låg).
  • 3
    Fordel tomater, hvidløg og saft i patentglas, og hæld olivenolie i, så det dækker. Luk med et lufttæt låg, og opbevar dem i køleskabet. De kan holde sig i en måneds tid.
  • 4
    Servér dem fx lune i salater, brug olien i dressinger, eller spis dem på brød med mozzarella eller ricotta.