Oksecarpaccio med tilbehør og grønkålschips

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Over 2 timer Over 2 timer
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Oksecarpaccio med tilbehør og grønkålschips
Oksecarpaccio er en velsmagende og enkel ret, som du nemt kan forberede i forvejen. Lad dig inspirere af vores opskrift og sæt eventuelt dit eget præg med sæsonens råvarer.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kød
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 400 g oksefilet
  • Salt og peber
  • ½ dl sennep med hele korn
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 1 tsk trøffelolie
Grønkålschips:
  • Grønkål
  • Olivenolie
  • Salt
Pynt:
  • Aioli
  • Friske krydderurter, fx timian, brøndkarse, persille
  • Olivenolie
  • Citronsaft
  • Ristet brød, fx ciabatta
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Grønkålschips:
  • 2
    Sæt ovnen på 140 ° (alm. ovn)
  • 3
    Fjern de grove stilke fra grønkålen, og riv bladene i lidt mindre stykker. De skal stadig være store, da de skrumper meget i ovnen.
  • 4
    Fordel bladene på en bageplade beklædt med bagepapir. Stænk med olivenolie, og massér det ind i bladene. Drys med salt.
  • 5
    Bag dem i cirka 15 minutter, eller til de er sprøde. Hold øje med dem, da de nemt kan blive brændt. Gem til anretning.
  • 6
    Oksecarpaccio:
  • 7
    Halver oksekødet på langs med en skarp kniv. Læg et stort stykke husholdningsfilm på bordpladen, og læg ét af filetstykkerne på midten. Krydr godt med salt og peber.
  • 8
    Pensl filetstykket med sennep, og stænk med balsamicoeddike og trøffelolie. Rul kødet stramt ind i husholdningsfilmen. Gentag processen med det andet filetstykke.
  • 9
    Læg filetstykkerne i fryseren i minimum 2 timer eller natten over.
  • 10
    Skær kødet inde inden servering. Skær tynde skiver og placer dem taglagt på en tallerken eller et fad.