Nordisk inspireret taco med muslinger og blomme

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Nordisk inspireret taco med muslinger og blomme
Nordiske tacos med muslinger er en rigtig sommerret, hvor forberedelsen ikke tager længere tid end det kan lade sig gøre på en hverdagsaften.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skaldyr
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Fuldkornstortillas/Fladbrød:
  • 10-12 stk.
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 200 g hvedemel med højt glutenindhold (tipo 00 eller Ølandshvede)
  • 1 tsk. fint salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 75 g smør
  • 125-150 g vand
Muslinger:
  • 1 kg blåmuslinger
  • 2 skalotteløg
  • 25 g smør
  • 2,5 dl hvidvin
Blommesalsa:
  • 4 blommer
  • 4 spsk. koldpresset rapsolie
  • 1-2 spsk. æbleeddike
  • Salt og peber
  • 2 spsk. finthakket purløg
  • 1 spsk. friskrevet peberrod
Herudover:
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 spsk. honning
  • ½ fintsnittet spidskål
  • 125 g salturt (Kan findes på stranden eller købes hos fiskemanden)
  • Rød skovsyre
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Rør meltyperne, salt og bagepulver sammen. Arbejd smørret ind i melet til det har en let sandet konsistens.
  • 2
    Tilsæt vand løbende og ælt det godt sammen til dejen er ensartet og smidig. Form 10-12 kugler af dejen og rul dem tyndt ud på et meldrysset bord.
  • 3
    Grill fladbrødene ca. 2 minutter på hver side på en meget varm grillpande. Opbevar de færdige brød under stanniol, med et forklæde ovenpå, for at holde brødene bløde.
  • 4
    Skyl muslingerne grundigt. Alle åbne muslinger, som ikke lukker sig når de bliver banket let, skal kasseres. Det samme gælder for alle beskadigede muslinger.
  • 5
    Sauter grofthakket skalotteløg i smørret i ca. 2 minutter i en gryde til de er klare. Kom vinen ved og læg låg på gryden.
  • 6
    Kom muslingerne i gryden og kog dem under låg i ca. 3 minutter. Ryst gryden undervejs.
  • 7
    Tag muslingerne op af gryden og pil dem ud af skallen. Kasser alle muslinger, som ikke har åbnet sig. Gem fonden som er tilbage i gryden til en krabbebisque eller en sauce.
  • 8
    Hak blommerne i fine tern og vend dem med olie, eddike, salt, peber, purløg og peberrod.
  • 9
    Rør creme fraiche og honning sammen og server tortillas med en bund af fintsnittet spidskål, creme fraicheblandingen, blommesalsa og dampede muslinger. Top til sidst med rød skovsyre.