Nordisk burger med rødbedesalsa, rødløg og grov majonæse

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Nordisk burger med rødbedesalsa, rødløg og grov majonæse
Burgeren stammer oprindeligt fra USA, men her får du en nem opskrift på klassikeren med et nordisk twist.
HOVEDINGREDIENSER
  • Oksekød
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 600-800 g hakket oksekød
  • 6 kviste timian
  • salt og sort peber
  • 4 gode burgerboller
Rødbedesalsa:
  • 100 g syltede rødbeder
  • 30 g kapers
  • 1 rødløg
Grov sennepsmayo:
  • 3 spsk. god majonæse
  • 2 spsk. grov sennep
  • 15 g ristede hasselnødder
 
  • Fremgangsmåde

  • 1
      Snit rødløget fint, og hak rødbederne i små tern.
  • 2
    Blend alle ingredienserne til salsaen sammen og smag til med salt og peber.
  • 3
    Rør majonæsen sammen med sennep og hakkede nødder.
  • 4
    Hak timian fint, og bland det sammen med farsen.
  • 5
    Del farsen i 4 stykker, klap dem godt sammen i hænderne, og lav 4 faste kugler.
  • 6
    Klap dem derefter flade, og form dem til burgerbøffer med en kniv. Krydr godt med salt og peber.
  • 7
    Steg bøfferne på en pande ved høj varme i 1 spsk. vegetabilsk olie i ca. 2 minutter på hver side.
  • 8
    Lun burgerbollerne i ovnen, og smør dem med majonæse.
  • 9
    Læg bøffen på underbollen, og fordel rødbedesalsaen ovenpå.
  • 10
    Snit rødløget fint, og hak rødbederne i små tern.