Muslinger Provencale

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Muslinger Provencale
Muslinger a la Provence er en stor smagsoplevelse, der kan nydes til aftensmaden med et godt stykke brød til.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skaldyr
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1 kg blåmuslinger
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 stængler bladselleri
  • 2 store tomater
  • 100 g gode nicoise oliven eller tilsvarende
  • 3 dl hvidvin
  • Bredbladet persille
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Gå muslingerne igennem og kassér alle ødelagte eller åbne, som ikke lukker efter et lille bank mod bordet. Fjern skægget på bagsiden af muslingerne og skyl dem i koldt vand.
  • 2
    Finthakket løg, hvidløg og bladselleri skæres i tern og sauteres i 3 spsk. olivenolie i en gryde. Gem bladene fra sellerien til at pynte med til sidst.
  • 3
    Når løgene er glasklare, kommes oliven og hvidvin ved. Lad det simre i et par minutter under låg før der kommes grove tomattern i gryden.
  • 4
    Kom muslingerne i og læg låg på. Bevæg gryden fra tid til anden, så der er lidt cirkulation ved muslingerne, men forsøg at holde låget på, så dampen ikke forsvinder. Efter 3-4 minutter skulle muslingerne gerne være åbne og klar til servering. Alle muslinger, der ikke er åbne, skal kasseres.
  • 5
    Top med en smule bredbladet persille og bladene fra bladsellerien. Server med godt brød til.