Moules frites

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Moules frites
Opskrift på moules frites - en populær fransk muslingeret. Servér retten med brød og fritter til.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skaldyr
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 2 kg blåmuslinger
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 pastinak
  • 3 gulerødder
  • 1 porre
  • 1 spsk. smør
  • 1,5 dl hvidvin
  • 2,5 dl urtebouillon
  • ½ liter piskefløde
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Skyl muslingerne grundigt og kassér de muslinger, der er i stykker eller ikke vil lukke sig, når de bankes let i bordet.
  • 2
    Skær skalotteløg og hvidløg i meget små tern. Skær pastinak, gulerødder og porre i små tern.
  • 3
    Opvarm smør i en stor gyde og svits løget til det er klart. Kom de resterende grøntsager i gryden og steg i 5-6 minutter før hvidvin tilføjes. Lad alkoholen dampe af i 2-3 minutter og tilføj bouillon, salt og peber samt fløde.
  • 4
    Når suppen koger, tilføjes muslingerne og det hele koger i 8-10 minutter under låg. Ryst gryden et par gange undervejs.
  • 5
    Check at alle muslinger har åbent sig. Kog evt. i yderlige et par minutter. Ryst gryden.
  • 6
    Anret muslinger i skåle og servér brød og fritter til.