Morgenmads-frittatas (ovnbagt æggekage)

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Morgenmads-frittatas (ovnbagt æggekage)
Vil du servere en charmerende og smuk morgenmad for dine gæster, skal du prøve vores morgenmadfrittatas! Disse små æggekager har fyld af chorizo, champignon, spinat, kartofler og tomater, men du kan fylde dem med lige præcis det, du har i køleskabet. Opskrift og fotografering er lavet af Emma Olsen / www.emmaolsen.dk
HOVEDINGREDIENSER
  • Æg
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

FYLD:
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 80 g chorizo, i skiver
  • 100 g champignon, i skiver
  • 50 g frisk spinat
  • 2 kartofler, kogt og i tern
  • 8-10 cherrytomater i olivenolie
ÆGGEMASSE
  • 7 æg
  • 1 dl madlavningsfløde
  • 50 g frisk parmesanost, revet
  • 1 kvist frisk timian, finthakket
  • 1 tsk. karry
  • 1 tsk. gurkemeje
  • Salt og peber
TILBEHØR
  • Sprødt rugbrød eller surdejsbrød
  • Frisk timian til pynt
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Sådan gør du:
  • 2
    Tænd ovnen på 175 grader varm luft.
  • 3
    Vask kartoflerne grundigt og skær dem i tern af ca. 1 x 1 cm. Kog dem i 3-5 minutter.
  • 4
    Sautér løg og hvidløg på en pande til de er klare og bløde. Tilføj chorizo og champignon og lad det stege med i ca. 3-5 minutter. Smid spinaten på panden og lad den stege med til den akkurat er faldet sammen. Tag panden af varmen.
  • 5
    Pisk æg, fløde, parmesanost, frisk timian, karry, gurkemeje og salt og peber sammen.
  • 6
    Find dine små minigryder frem og fordel kartofler og fyld heri efterfulgt af din æggemasse. Fyld ikke æggemassen helt op til kanten, da det vil hæve en del i ovnen. Har du ikke en håndfuld minigryder, kan du også bruge en pande eller et fad der kan gå i ovnen.
  • 7
    Afslut med at smide to tomater i hver og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter, eller til æggene er gennembagt.
  • 8
    Top dem med frisk timian og nyd dem med sprødt rugbrød.