Miniburgere med løg-chutney

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
+10 +10
Miniburgere med løg-chutney
De lækre bøffer er inspireret af en stat, der er kendt for sine hamburgere, Arizona! De lækre miniburgere bliver grillet på den hærdede, non-stick grill og serveres med sød løg-chutney.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kød
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Løg-chutney
  • 600 g løg
  • 200 g brun farin
  • 100 ml portvin
  • Salt
Friskkværnet peber
  • 2-3 spsk. balsamico-eddike
Burgere
  • 800 g hakket oksekød
  • 2 tsk. salt
  • 2 tsk. peber
  • 2 spsk. Teriyaki sauce
  • 1-2 tsk. Worcester sauce
  • 4 spsk. olie
  • 1 bundt rucola
  • 12 skiver cheddarost
Servering
  • Små træspyd
  • 12 miniburgerboller
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Pil løgene og skær dem fint til chutneyen. Læg dem i en gryde med brun farin og varm det i 5 minutter. Overhæld med portvin og smag til med salt og peber. Lad simre i omkring 35-40 minutter.
  • 2
    Tilsæt balsamicoeddike til løg-chutneyen og lad det køle ned.
  • 3
    Bland det hakkede kød med salt, peber, teriyaki og Worcester sauce. Del blandingen og form 12 små burgers. Pensl grillen med olie og steg burgerne i portioner. Steg hver burger i 4-5 minutter på hver side. Lad dem dryppe af på køkkenrulle og læg dem i ovnen for at holde dem varme.
  • 4
    Server burgerne med en skive cheddar og en skefuld løg-chutney. Sæt om nødvendigt burgerne sammen med træspyd.