Mini fuldkornsflutes

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Mini fuldkornsflutes
Det er nemt at bage sine flutes selv. Her får du en anderledes opskrift på fuldkornsflutes med kanel, rosiner, mandler og tranebær. Lækre og dejligt rustikke mini flutes til madpakken.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 2½ dl lunt vand
  • 1 tsk. havsalt
  • 1 tsk. kanel
  • 200 g fuldkornsmel
  • 100 g fint durummel
  • 50 g rosiner
  • 50 g mandler
  • 50 g tranebær
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Opløs gæren i det lune vand i en skål sammen med havsalt.
  • 2
    Bland kanel og de to slags mel, og rør det i lidt efter lidt. Ælt dejen i mindst 10 minutter, til den er glat og smidig. Ælt rosiner, mandler og tranebær ind i dejen.
  • 3
    Læg dejen i en skål, og dæk den til med et fugtigt viskestykke. Lad den hæve et lunt sted i 1 time.
  • 4
    Tænd ovnen på 225° C.
  • 5
    Rul dejen til en lang pølse, ca. 2-3 cm tyk. Skær den i 12 stykker på ca. 10 cm med en skarp kniv. Læg dem på en bageplade.
  • 6
    Drys flutene med mel, og bag dem i 20-25 minutter, til de er gyldne. Flyt dem over på en bagerist, og lad dem køle af.
  • 7
    Tip:
  • 8
    Sæt eventuelt den tildækkede dej til hævning i ovnen, bare med ovnlyset tændt. Varmen fra ovnlyset er nok til, at der er lunt inde i ovnen.