Laks marineret med Nanban-sauce

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Laks marineret med Nanban-sauce
Nanbanzuke er marineret fisk i en lækker citrus/soja-baseret vinaigrette. Det er en friturestegt ret, hvor Nanban-saucen giver en let og frisk smag. En fantastisk ret, der kan laves i forvejen - den kan endda serveres kold.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skaldyr
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1 gulerod, i juliennestrimler
  • 1-2 rødløg, i skiver
  • 4 laksefileter
  • Et nip salt
  • Majsmel (til drys)
Nanban-sauce
  • 200 ml Kombu dashi (bouillon) (10 x 10 cm tørret tang + 500 ml vand)
  • 3 spsk. let soja
  • 100 ml riseddike
  • 4 spsk. mirin (sød risvin)
  • 4 spsk. sukker
  • 2/3 tsk. salt
  • 2 spsk. yuzusaft eller citronsaft
Til pynt
  • Hakket purløg eller forårsløg
  • Fremgangsmåde

  • 1
    For at lave kombu dashi skal du starte med at tørre tangen af med en ren klud. Kom vandet i en gryde og lad kombuen ligge i blød i mindst 30 minutter eller natten over.
  • 2
    Varm den langsomt op, indtil vandet kommer i kog, tag tangen op og tag bouillonen af varmen og sæt til side.
  • 3
    Skær løgene i tynde skiver og skær guleroden i juliennestrimler. Kom alle ingredienserne til saucen; kombo dashi, sukker, mirin, riseddike og yuzusaft op i en gryde og varm op til lige under kogepunktet.
  • 4
    Tilsæt derefter de snittede gulerødder og løg og sluk for varmen. Hæld saucen i et fad med høje sider.
  • 5
    Drys lidt salt på laksen og lad den stå i 10 minutter. Dup den derefter tør med et stykke køkkenrulle.
  • 6
    Skær laksen i 3 cm tern og drys med majsmel.
  • 7
    Frituresteg laksen ved 170 °C i en lav gryde i 3-5 minutter, tag dem op af olien og læg dem direkte ned i Nanban-saucen. Lad laksestykkerne marinere i mindst et par timer (nogle japanske kokke lader den stå i op til flere dage).
  • 8
    Pynt med hakket purløg eller forårsløg, og server med dampede slikærter, edamamebønner og ris.
  • 9
    Tips:
  • 10
    Prøv forskellige typer fisk som fx makrel, torsk eller sardiner. Kylling eller grøntsager kan også bruges. Yuzusaft kan normalt fås på flaske i det lokale supermarked eller på nettet.