Kylling i mexicansk adobo-sauce

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Kylling i mexicansk adobo-sauce
Mexicansk adobo består traditionelt af chili, krydderurter og eddike, som giver en krydret, mørk sauce. Ingredienserne skal tilberedes ved høj varme, hvilket gør sauterpanden ideel at benytte til denne ret. Derudover er den høje kant på panden praktisk, når man tilbereder mad med sauce eller væde. I denne opskrift koges kyllingelårene sammen med saucen i en pande, men saucen kan også bruge som en marinade, hvis du ønsker at grille kyllingen på grillen. Følg opskriften nedenfor og lad dine smagsløg blive udfordret på mexicansk manér.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fjerkræ
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Adobo:
  • 2 tørrede ancho chilier (kan erstattes med alm. frisk chili)
  • 2 tørrede guajillo chilier (kan erstattes med alm. frisk chili)
  • 2 løg
  • ½ hvidløg
  • 3 store tomater
  • ½ dl hvisvinseddike
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 6 nelliker
  • 1 spsk. oregano
Øvrige ingredienser:
  • 4 kyllingeover- og underlår
  • 1 dl vand
  • 1 spsk. sesamfrø
  • Fremgangsmåde

  • 1
    De tørrede chilier opblødes med kogende vand i ca. 20 minutter.
  • 2
    I mellemtiden halveres løg, hvidløg og tomater og kommes i en bradepande og sættes under grillen i ovnen. Grill råvarerne indtil de har taget godt med farve. Hvis du kun har friske chilier, kan de med fordel grilles sammen med løg og tomater.
  • 3
    Blend de tørrede krydderier sammen med chili og de grillede grøntsager til en forholdsvis glat masse. Smag til med en smule hvidvinseddike.
  • 4
    Brun kyllingelårene af i en støbejernssauterpande, og tag dem efterfølgende af.
  • 5
    Adobo’en kommes i panden og steges godt af. Derefter kommes kyllingelårene tilbage i panden sammen med 1 dl vand.
  • 6
    Lad det simre i 20-30 minutter til saucen er blevet en smule reduceret. Drys med sesamfrø.
  • 7
    Kyllingen serveres med lunede tortillas, salsa og syltede løg.
 
Tip
Hjemmesyltede rødløg med et spark af kardemomme og chili giver et godt modspil til den ellers tunge adobo.
 
 
Le Creuset