Krydderkager med smørcreme

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Krydderkager med smørcreme
Melder trangen til kage sig? Så forkæl dig selv og dine nærmeste med denne lækre krydderkage med smørcreme-topping, der får mundvandet til at løbe.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 500 g mørk sirup
  • 125 g sukker
  • 3 æg
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 2 tsk. stødt kanel revet
  • skal af 1 usprøjtet appelsin
  • 1 dl piskefløde
  • 2 spsk. yoghurt naturel
  • 500 g hvedemel
  • 2 tsk. hjortetaksalt
  • lidt smør til formene
Smørcreme:
  • revet skal af 1 usprøjtet appelsin
  • 125 g flormelis
  • 75 g blødt smør
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Tænd ovnen på 160° C.
  • 2
    Opvarm sirup og sukker i en gryde under omrøring, til sukkeret er opløst. Afkøl blandingen, til den er lun.
  • 3
    Pisk æggene let sammen med ingefær, kanel, revet appelsinskal, piskefløde og yoghurt naturel i en stor skål. Rør den smeltede sirup i.
  • 4
    Bland mel og hjortetaksalt, og sigt det ned i skålen. Rør det hele sammen til ensartet dej, og fordel dejen i seks smurte ramekiner (0,25 l/9 cm).
  • 5
    Bag kagerne på en bagerist nederst i ovnen i 35-40 minutter. Lad dem køle af i ramekinerne på en bagerist.
  • 6
    Lav smørcremen:
  • 7
    Rør appelsinskal, ormelis og smør sammen til en creme, og smør krydderkagerne med cremen.
  • 8
    Tip:
  • 9
    Kagerne er ret store, så du kan også tage dem ud af ramekinerne, skære dem i skiver og smøre skiverne med cremen.