Kraftig tomatsuppe med stegt makrel og basilikumpesto

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Kraftig tomatsuppe med stegt makrel og basilikumpesto
Dette er en ultimative tomatsuppe! Dyb, afrundet, og knaldrød. Denne smukke ret består ydermere af en saftig, skindstegt makrel, hvis smag passer godt til suppen, og en irgrøn pesto, der binder hele måltidet sammen. Makrel er faktisk sprængfyldt af sunde omega-3 fedtsyrer, og det er derfor godt for både din krop og dit hoved at spise den ofte.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Tomatsuppe:
  • 2,5 kg blandede tomater, halveret
  • 1 kvist frisk timian
  • 6 fed hvidløg, finthakket
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt og peber, efter smag
Basilikumpesto:
  • 30 g solsikkekerner
  • 1 fed hvidløg
  • 75 g cheddar eller hård gedeost, fintrevet
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 dl olivenolie
  • Salt og peber, efter smag
Stegt makrel:
  • 4 makrelfileter
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 2 kviste frisk timian
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Tomatsuppe:
  • 2
    Opvarm ovnen til 200 °C
  • 3
    Vend tomater sammen med timian, hvidløg og olivenolie, og bred dem ud på en bradepande beklædt med bagepapir. Forsøg så vidt muligt at vende den afskårne side af tomaterne opad.
  • 4
    Bag tomaterne i ovnen 45-60 minutter, til de er ved at kollapse. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle lidt af. Pres tomaterne igennem en grov si eller et dørslag – derved får du al den lækre tomatsaft og kan smide skindet og kernerne i komposten.
  • 5
    Bring tomatsuppen i kog i en gryde, og tilpas eventuelt smagsbalancen med lidt æbleeddike og sukker, samt salt og peber. Kog suppen til den har din fortrukne konsistent.
  • 6
    Pesto:
  • 7
    Varm en non-stickstegepande op ved lav varme og steg nænsomt solsikkefrø heri, til de har taget lidt farve. Tag dem af panden, og lad dem køle af.
  • 8
    Kom de afkølede solsikkekerner i en minihakker eller foodprocessor sammen med hvidløg, ost, salt og peber. Blend det fint.
  • 9
    Blend basilikum i, og tilsæt derefter gradvist olie. Smag til med salt og peber, når alt er blendet sammen, og hæld pestoen i en skål.
  • 10
    Stegt makrel:
  • 11
    Når du er klar til at servere retten, skal makrellen steges. Varm non-stickstegepanden op igen, denne gang ved middel varme.
  • 12
    Kom olie, timian og hvidløg på panden, og steg det kort af. Skær fileterne over på midten, så du har otte stykker i alt, og krydr dem med salt og peber.
  • 13
    Steg først fileterne på skindsiden, til de er næsten gennemstegt. Vend dem, sluk for varmen, og lad dem stege færdig på eftervarmen.
  • 14
    Servering:
  • 15
    Fordel lidt suppe i fire skåle, placer to stykker fisk i hver og dryp med pesto. Afslut eventuelt med et par dråber god olivenolie og en skive brød.
 
Tips:
Har du overskydende tomatsuppe, kan du fylde den på skoldede flasker og gemme den i flere måneder.
I denne pesto bruges solsikkekerner i stedet for de traditionelle pinjekerner. Du kan også vælge at bruge hasselnødder eller valnødder og derved ændre smagen på pestoen – muligvis til det bedre!
 
 
Le Creuset