Kogte krebs i nordiske sommerurter med ramsløgspesto

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Kogte krebs i nordiske sommerurter med ramsløgspesto
Den mest populære svenske sommertradition er krebsegilde. Forkæl dine gæster til krebsegilde med kogte krebs i nordiske sommerurter med ramsløgspesto.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skaldyr
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1 kg krebs
  • 3 spsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 4 kviste løvstikke
  • ½ bundt citrontimian
  • 6 dildkroner
  • 1 usprøjtet citron
Ramsløgspesto:
  • 1 bundt basilikum
  • ½ bundt bredbladet persille
  • 12 ramsløgsblade
  • 1 dl olivenolie
  • 40 g pinjekerner
  • 40 g revet parmesan
  • Salt og peber
 
  • Fremgangsmåde

  • 1
      Skær citronen i grove stykker, og kom alle ingredienserne i en stor gryde med 4-6 liter vand.
  • 2
    Bring det i kog, og lad det småkoge i 5 minutter, hvorefter krebsene kommes ned i gryden og småkoger videre i 10 minutter.
  • 3
    Tag gryden af varmen, og køl krebsene af i lagen.
  • 4
    Hak basilikum, persille og ramsløg groft, og kom det hele ned i en blender sammen med olien.
  • 5
    Tilsæt ristede pinjekerner og parmesanost, og blend det godt sammen. Smag til med salt og peber.
  • 6
    Anret krebsene på en tallerken og server med pesto og brød.
  • 7
    Skær citronen i grove stykker, og kom alle ingredienserne i en stor gryde med 4-6 liter vand.