Karrygryde med grønkål og kikærter

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 min. Under 30 min.
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Karrygryde med grønkål og kikærter
Lækkert og sundt. Denne proteinholdige karry er lavet med kikærter, grønkål og velduftende krydderier og er det perfekte måltid midt på ugen.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

TIL KARRY
  • Olivenolie
  • 1 rødløg, skåret i små tern
  • 4 fed hvidløg, hakket
  • 5 cm ingefær, hakket
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 tsk gurkemejepulver
  • Salt og peber efter smag
  • 2 dåser à 400 g kikærter
  • 500 ml grøntsagsbouillon
  • 250 ml piskefløde
  • 200 g grønkål
  • Saft fra 1 citron
  • 10 g frisk timian, plukket
VED SERVERING
  • Grillede tomater
  • Feta
  • Oliven
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Sæt en Le Creuset toughened non-stick sauterpande på 30 cm over medium varme med lidt olivenolie på. Tilsæt løget, når den er varmt, og rør rundt i ca. 2-3 minutter, indtil det dufter.
  • 2
    Tilsæt hvidløg og ingefær, og steg i yderligere et minut. Tilsæt chiliflager og gurkemeje, og rør rundt, indtil krydderierne er ristede og dufter. Tilsæt derefter salt og peber efter eget ønske.
  • 3
    Tilsæt begge dåser med kikærter, og gem væsken (den skal bruges til at jævne karryen). Lad kikærterne få farve fra gurkemejen og blive bløde under konstant omrøring i ca. 5 minutter.
  • 4
    Når kikærterne er faldet lidt sammen, tilsættes grøntsagsbouillon. Lad det hele simre i 30-40 minutter under hyppig omrøring.
  • 5
    Smag til, og juster evt. krydderierne her. Tilsæt grønkålen, og rør rundt i 3-4 minutter, indtil grønkålen er faldet sammen. Rør fløde, citronsaft og timian i, og smag til efter egen smag.
  • 6
    Servér med ristede tomater, oliven, feta og evt. ekstra chili.