Kanelsneglekage

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
10+ 10+
Kanelsneglekage
Nem opskrift på en snasket kanelsneglekage bagt i en støbejernsgryde. Servér kagen lun og kom evt. glassur på. Opskriften er udviklet af Frederikke Wærens for Le Creuset.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Dej:
  • 50 g gær
  • 2 dl lun mælk
  • 2 æg
  • 100 g smeltet smør
  • ½ tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • ca. 500 g mel
  • 1 æg til pensling
Remonce:
  • 100 g blødt smør
  • 2 spsk stødt kanel
  • 80 g sukker
Glasur:
  • 100 g flormelis
  • ca. 2 spsk kogende vand
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Opløs gæren i lidt af den lune mælk i en røremaskine.
  • 2
    Tilsæt derefter resten af mælken, salt, sukker, æg, smør og kardemomme og bland. Tilsæt ca. halvdelen af melet og ælt dejen godt på maskinen.
  • 3
    Tilsæt derefter mere mel indtil dejen er fin og blank og slipper skålen. Lad dejen hæve i skålen i ca. 1 time ved stuetemperatur under et viskestykke.
  • 4
    Imens laves remoncen klar ved at blande det bløde smør, sukker og kanel godt sammen med en gaffel. Stil remoncen til side til den skal bruges.
  • 5
    Når dejen er hævet, drysses lidt mel ud på bordet, og dejen rulles ud i et rektangel. Fordel remoncen på dejen, og sørg for at smøre det helt ud til kanterne.
  • 6
    Rul dejen sammen fra den ene til den anden ende, så det bliver til en rulle. Skær rullen ud i ca. 2 cm-tykke skiver.
  • 7
    Smør en buffetgryde med lidt smør, og læg kanelsneglene tæt sammen i den. Her er brugt en buffetgryde på 30 cm i diameter. Lad dem hæve i ca. 30 minutter og pensl dem med et sammenpisket æg.
  • 8
    Bag kanelsneglekagen i ovnen ved 200C i ca. 15-20 minutter indtil til kanelsneglene er lysebrune og sprøde ovenpå. Servér kagen lun og kom evt. glassur på.