Kanelsnegle med fuldkorn

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
10+ 10+
Kanelsnegle med fuldkorn
Der er intet som lune, hjemmebagte kanelsnegle. Glæd din familie og venner med et grovere alternativ til de traditionelle kanelsnegle, og bag dem i en gryde.
HOVEDINGREDIENSER
  • Brød & korn
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 2 dl havredrik
  • 25 g gær
  • 150 g smeltet smør
  • 350 g hvedemel
  • 100 g fuldkornsmel
  • 2 spsk. honning
  • 2 små æg
Fyld
  • 150 g blødt smør
  • 150 g brun farin
  • 1 spsk. kanel
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Lun havredrikken i en gryde.
  • 2
    Kom gæren i en skål, og hæld den lune havredrik over. Rør, til gæren er opløst.
  • 3
    Bland de øvrige ingredienser i, og ælt det hele godt sammen. Dejen skal være klistret.
  • 4
    Lad dejen hæve i en time.
  • 5
    Bland smør, brun farin og kanel i en lille skål, og lad det trække.
  • 6
    Kom mel på bordet. Hæld dejen ud, og ælt den godt igennem.
  • 7
    Rul dejen ud i ca. 40x50 cm, og smør kanelsmørret på i et jævnt lag.
  • 8
    Rul dejen sammen til en roulade på den korte led til en ca. 50 cm lang pølse.
  • 9
    Skær pølsen ud i ca. 4 cm tykke skiver til ca. 12 stk. snegle.
  • 10
    Læg sneglene i buffetgryden, så de fylder gryden ud. Lad dem hæve 30 minutter i gryden, inden de bages i 12-15 minutter ved 200° C med låg på. Efter et kvarter fjernes låget, og sneglene bages videre i 15 minutter uden låg.