Kalvefrikassé med grønne asparges og friske urter

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Kalvefrikassé med grønne asparges og friske urter
Hjemmelavet kalvefrikassé der leder tankerne tilbage på madlavningstraditioner fra gamle dage.
HOVEDINGREDIENSER
  • Oksekød
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1 kg kalvelårtunge eller kalveklump
  • 6 dl hvidvin
  • 4 dl vand
  • Suppevisk bestående af 1 rosmarinkvist, 2 laurbærblade, 2 dildstilke og 2 persillestilke
  • 8 hele peberkorn
  • 5 dl piskefløde
  • 1 tsk. havsalt
  • 4 spsk. Maizena
  • 1 citron
  • Friskkværnet hvid peber
  • 1 bundt grønne asparges
  • 4 gulerødder
  • 500 g sugar snaps
  • 1 bundt kørvel
  • 1 bundt dild
  • 1 bundt bredbladet persille
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Skær kødet i stykker på ca. 4 x 4 cm.
  • 2
    Kom kød, vin og vand i gryden, og kog langsomt op. Skum urenheder af med en hulske.
  • 3
    Tilsæt suppevisken og de hele peberkorn.
  • 4
    Kog kødet under låg ved svag varme i en time. Tør herefter grydens kanter af med køkkenrulle og fjern suppevisken.
  • 5
    Tilsæt fløde og salt.
  • 6
    Jævn saucen med Maizena udrørt i lidt vand. Rør til saucen tykner i ca. 6-8 minutter. Smag til med citronsaft og hvid peber. Skær gulerødderne i skiver og tilsæt dem i gryden.
  • 7
    Skær asparges og sugar snaps ud på tværs, og kog dem i saucen i 5-6 minutter før servering.
  • 8
    Hak krydderurterne og læg lidt til side til at pynte med. Vend de hakkede krydderurter i frikasséen lige før servering.
  • 9
    Anret frikasséen i dybe tallerkener og pynt med krydderurter på toppen.
  • 10
    Tip: Server kogte aspargeskartofler eller et godt brød til.