 
                    
                          
                              Hjemmelavet kalvefrikassé der leder tankerne tilbage på madlavningstraditioner fra gamle dage.
                          
                      
                      HOVEDINGREDIENSER
                                     
                                         - Oksekød
        Ingredienser
    
    
        Fremgangsmåde
    
Ingredienser
- 1 kg kalvelårtunge eller kalveklump
- 6 dl hvidvin
- 4 dl vand
- Suppevisk bestående af 1 rosmarinkvist, 2 laurbærblade, 2 dildstilke og 2 persillestilke
- 8 hele peberkorn
- 5 dl piskefløde
- 1 tsk. havsalt
- 4 spsk. Maizena
- 1 citron
- Friskkværnet hvid peber
- 1 bundt grønne asparges
- 4 gulerødder
- 500 g sugar snaps
- 1 bundt kørvel
- 1 bundt dild
- 1 bundt bredbladet persille
- 
                            Fremgangsmåde
- 
                                1Skær kødet i stykker på ca. 4 x 4 cm.
- 
                                2Kom kød, vin og vand i gryden, og kog langsomt op. Skum urenheder af med en hulske.
- 
                                3Tilsæt suppevisken og de hele peberkorn.
- 
                                4Kog kødet under låg ved svag varme i en time. Tør herefter grydens kanter af med køkkenrulle og fjern suppevisken.
- 
                                5Tilsæt fløde og salt.
- 
                                6Jævn saucen med Maizena udrørt i lidt vand. Rør til saucen tykner i ca. 6-8 minutter. Smag til med citronsaft og hvid peber. Skær gulerødderne i skiver og tilsæt dem i gryden.
- 
                                7Skær asparges og sugar snaps ud på tværs, og kog dem i saucen i 5-6 minutter før servering.
- 
                                8Hak krydderurterne og læg lidt til side til at pynte med. Vend de hakkede krydderurter i frikasséen lige før servering.
- 
                                9Anret frikasséen i dybe tallerkener og pynt med krydderurter på toppen.
- 
                                10Tip: Server kogte aspargeskartofler eller et godt brød til.
 
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
                
                
                
                
                
	             
	             
	             
	             
	            