Jule-cannelé af panna cotta med appelsin

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 1 time Under 1 time
TILBEREDNINGSTID
Over 2 timer Over 2 timer
ANTAL PERSONER
+10 +10
Jule-cannelé af panna cotta med appelsin
Bring juleglæden til din desserttallerken med en festinspireret cannelé. Denne livlige, orange panna cotta-cannelé, der serveres med smeltet mørk chokolade og pyntes med appelsinmarmelade, nydes bedst efter julemiddagen med en stærk espresso.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mælkeprodukter
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

TIL PANNA COTTA
  • 6 dl piskefløde
  • 60 g sukker
  • 6 blade husblas
  • Skallen af 2 appelsiner
  • 200 g mørk chokolade (mindst 70 %)
TIL PYNT
  • 100 g appelsinmarmelade
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Til panna cotta: Læg husblassen i blød i koldt vand.
  • 2
    Varm fløden op i en mellemstor kasserolle sammen med sukkeret og appelsinskallen, til det simrer.
  • 3
    Tilsæt den udblødte og afdryppede husblas, og tilføj flødeblandingen (1 blad husblas til 1 dl fløde). Smør fordybningerne i Le Creusets canneléform. Tilføj blandingen (ved stuetemperatur) i fordybningerne sammen med 8 g appelsinmarmelade og sæt den i fryseren natten over.
  • 4
    Smelt den mørke chokolade i et vandbad.
  • 5
    Vend forsigtigt den frosne panna cotta-cannelé ud af formen ved hjælp af spidsen af en smørekniv.
  • 6
    Pynt med den smeltede chokolade og sæt i køleskabet i 1 time, så chokoladen kan sætte sig inden servering.