Jordbæris

SVÆRHEDSGRAD
Svær Svær
TILBEREDNINGSTID
Over 2 timer Over 2 timer
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Jordbæris
Den lækreste hjemmelavet jordbæris lavet i en støbejernsgryde – helt uden brug af ismaskine.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frugt
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Jordbærmarmelade:
  • 250 g jordbær
  • 125 g syltesukker
  • 1 Økologisk citron (skallen)
Parfait is:
  • 1 vaniljestang
  • 1 dl lyst rørsukker
  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 3,75 dl piskefløde
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Jordbærmarmelade:
  • 2
    Rengør jordbærrene, fjern stilken og skær dem i mindre stykker.
  • 3
    Bland jordbær, syltesukker og citronskal i en gryde og bring massen i kog. Lad det marmeladen simre i 10 min. Herefter stilles marmeladen til side, så den kan køle af imens du laver isen.
  • 4
    Parfait is:
  • 5
    Skær vaniljestangen over på det lange led, og skrab nænsomt vaniljekornene ud med en kniv. Mas vanlijekornene sammen med lidt af sukkeret.
  • 6
    Pisk æggeblommer, sukker og vanilje sammen, indtil det bliver til en lys og luftig æggesnaps.
  • 7
    Pisk fløden til flødeskum i en gryde og vend æggesnapsen i. Vend til sidst, den afkølede jordbærmarmelade i og sæt isen på frost i tre timer. Pynt eventuelt isen med friske jordbær, ved servering.