Helstegt kylling med saltede citroner

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 30 min. Under 30 min.
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Helstegt kylling med saltede citroner
Denne krydrede stegte kylling er inspireret af Mellemøstens smagsvarianter.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kød
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1 x 1,5 kg kylling
  • 75 g blød saltet smør
  • 1 spsk. rose harissa
  • 1 lille, konserveret citron, finthakket
  • 1 citronsaft og -skal
SERVERING
  • Frisk mayonnaise og stegte kartofler (valgfrit)
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm ovnen til 190 °C varmluft.
  • 2
    Kom smør, harissa, finthakket konserveret citron og citronskal i en skål, og pisk godt sammen, så der dannes en pasta. Smag til med peber.
  • 3
    Løsn skindet på kyllingebrysterne, og brug en paletkniv til forsigtigt at skubbe 3⁄4 af smørblandingen ind under skindet (forsøg at undgå at rive i skindet). Fordel resten af smørret på toppen af kyllingen, og sørg for, at benene er godt dækket.
  • 4
    Læg kyllingen i en dyb stegepande og hæld citronsaft over. Læg låg på panden, og sæt den i ovnen i 40 minutter.
  • 5
    Tag låget af, og glaser kyllingen med saften fra panden.
  • 6
    Sæt panden tilbage i ovnen uden låg og steg i 20 minutter, indtil skindet er sprødt, og saften er klar.
  • 7
    Lad kylllingen hvile i panden i 10 minutter. Servér med frisk mayonnaise og stegte kartofler.