Havtaske med oliven og aspargeskartofler

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Havtaske med oliven og aspargeskartofler
Her får du en lækker tagineopskrift med havtaske, oliven og aspargeskartofler - en krydret måde at servere fisk på.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skaldyr
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 650 g havtaskehale uden skind
  • 1 fed hvidløg
  • 2/3 rød peber
  • 300 g aspargeskartofler eller små nye kartofler
  • 125 ml tør hvidvin
  • 1 bundt koriander, bundet med madsnøre
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. mild paprika
  • 1 tsk. stærk paprika
  • ½ tsk. gurkemeje
  • 150 ml koldt vand
  • 1 syltet citron
  • 150 g grønne oliven med sten
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Fjern den gennemsigtige membran fra havtaskens hale. Skær fileterne ud langs rygbenet. Fjern de hvide nerver tæt på fiskebenet samt eventuelle røde dele. Skær hver filet i 6-8 stykker på ca. samme størrelse.
  • 2
    Hak hvidløget fint. Halver den røde peber og fjern stilk, membraner og frø, og skær efterfølgende i tynde strimler. Halver kartoflerne på langs.
  • 3
    Steg efterfølgende finthakket hvidløg i 1 spsk. olivenolie i taginens bund. Tilsæt peberstrimlerne og steg dem i 10 minutter ved svag varme.
  • 4
    Øg varmen, hæld hvidvinen i gryden og reducer den i ca. 5 minutter.
  • 5
    Skru efterfølgende ned for varmen igen og tilføj bundtet med koriander, stødt spidskommen, paprika, gurkemeje, kartofler, 150 ml vand og lidt salt. Læg låget på taginen og lad det simre i 40 minutter. Kontroller jævnligt om der er nok væske i taginen.
  • 6
    Skyl oliven den syltede citron under koldt vand. Skær citronen igennem på langs og fjern frugtkødet. Skær skrællen i små tern.
  • 7
    Kom citrontern, oliven og havtaskestykker i taginen og bland det forsigtigt. Læg låget på taginen og varm det i 15 minutter. Smag til før serveringen.