Gumbo med søde kartofler og røget paprika

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Gumbo med søde kartofler og røget paprika
Gumbo er en suppe, der er populær i den amerikanske stat Louisiana, og det er den officielle stats-ret. Retten er afhængig af de røgede, dybe aromastoffer med meget krop, der kommer fra en blanding af krydderier, der ligger i blød i de søde kartofler og bouillonen, mens retten koger. Tilsætningen af peberfrugter i tre farver gør denne ret, der er god at nyde sammen med andre, farverig, livlig og kraftig i sin natur, samtidig med den er velsmagende og sund.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1 spsk. røget rapsolie
  • 1 stort rødløg, skåret i fine tern
  • 2 store selleristænger, skåret i fine tern 1 grøn peber, groft hakket
  • 1 gul peber, groft hakket
  • 1 glas ristede røde peberfrugter, drænet og groft hakket
  • 1 spsk. tørrede, blandede krydderurter
  • 1 spsk. chipotlepasta
  • 1 spsk. røget, sød paprika
  • 1 tsk. cayennepeber
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1 l grøntsagsbouillon, varm
  • 550 g søde kartofler, pillet og hakket i store stykker
  • 2 spsk. ahornsirup
  • 6 kviste timian
  • 2 laurbærblade
  • Havsalt og knust sort peber
Servering
  • Lille bundt persille, groft hakket
  • 90 g hvide eller brune ris
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Opvarm olien i en stålgryde over medium varme. Steg det finthakkede løg og sellerien i 5 minutter, indtil de begynder at blive bløde. Tilsæt så de hakkede peberfrugter og steg i yderligere et minut.
  • 2
    Drys de blandede krydderurter i, før chipotlepastaen røres i, og tilsæt så paprika, cayennepeber og hvidløg og steg videre i 2 minutter.
  • 3
    Rør melet i, så melet dækker alle ingredienserne og krydderurterne, mens du sørger for, at det ikke klistrer sig fast på bunden.
  • 4
    Hæld den varme bouillon i og tilsæt stykkerne af sød kartoffel. Rør ahornsiruppen i og bland alle ingredienserne sammen, inden timian og laurbærblade tilsættes. Smag til med lidt salt (afhængigt af, hvor salt din bouillon er) og masser af knust sort peber.
  • 5
    Lad gumboen simre forsigtigt uden låg, så gumboen reduceres; hvis saucen reduceres for hurtigt, skru ned for varmen og læg låget på. Lad det simre over lav til medium varme i 45 minutter, indtil den søde kartoffel er gennemkogt, og saucen er reduceret og er blevet tyk og skinnende.
  • 6
    Smag igen til efter behov, før retten drysses med hakket persille, og server med kogte ris
 
Kokkens notater:
Denne ret er ikke kun begrænset til sød kartoffel og peberfrugter - hvorfor ikke prøve at tilsætte squash eller en dåse røde kidneybønner? Ikke lige så traditionelt, men det vil gøre din ret endnu sundere og få den til at strække endnu længere.
 
 
Le Creuset