Grøn thai karry

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Grøn thai karry
Grøn karrypasta er bærende i denne ret. Den grønne karrypasta er normalt stærkere end rød eller gul. Styrken af pastaen afhænger selvfølgelig også af, hvor mange chilier der kommes i. Vi har valgt at lave en luksusversion med både havtaskekæber og venusmuslinger. Man kan sagtens nøjes med en enkelt slags fisk eller skaldyr. En blåmusling eller torskefisk er det gode alternativ, men kammuslinger eller laks kan også bruges. Vær opmærksom på ikke at overtilberede fisken.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skaldyr
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Grøn karrypasta:
  • 8 fed hvidløg
  • 1½ citrongræs
  • 1½ spsk. frisk ingefær (eller galangal)
  • 15 peberkorn
  • ½ spsk. spidskommen
  • 3 skalotteløg
  • 1 tsk. rejepasta
  • 3-4 spsk. hakket koriander (evt. med rødder)
  • Saft af to limefrugter
  • 10-15 grønne thai chilier
Øvrige ingredienser:
  • 2 spsk. smagsneutral olie
  • 1 stor dåse kokosmælk (400 ml)
  • 3 kviste basilikum (evt. thaibasilikum)
  • 2 dl fiskefond (eller vand)
  • 2 spsk. sukker
  • 2 spsk. fiskesauce
  • 1 fennikel
  • 12-15 havtaskekæber
  • 0,5 kg venusmuslinger
  • Finthakket forårsløg og basilikum til anretning
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Kom alle ingredienserne til den grønne karry i en food processor eller morter og stød det, til det er en forholdsvis ensartet masse. Suppler eventuelt op med lidt vand for at lette processen.
  • 2
    Kom olie i en varm sauterpande, og rist den grønne karry af, til den begynder at dufte.
  • 3
    Tilsæt kokosmælk, basilikum og fond. Smag til med sukker og fiskesauce, og lad det simre i ca. 15 minutter.
  • 4
    Kom stykker af fennikel og havtaskekæber i panden, og lad det småsimre i 3-4 minutter. Tilsæt herefter muslingerne, og lad dem dampe med låg i 3 minutter.
  • 5
    Top karryen med basilikum og finthakket forårsløg. Server med ris eller nudler.