Disse lækre og sprøde grissinier er lette at lave, og så smager de helt fantastisk til tapas og snacks. Opskriften giver ca. 30 stk.
                          
                      
                      HOVEDINGREDIENSER
                                     
                                         - Mel
 
        Ingredienser
    
    
        Fremgangsmåde
    
Ingredienser
- 25 g gær
 - 1½ dl lunt vand
 - 1 tsk. havsalt
 - 2 tsk. honning
 - 1 æg
 - ½ dl olivenolie
 - 75 g grahamsmel
 - ca. 300 g hvedemel
 
Pensling og drys:
                            - 1 æg eller olivenolie til pensling
 - 1 spsk. havsalt
 - 3 spsk. sesamfrø
 - 3 spsk. nigellafrø
 - 1 spsk. herbes de provence
 
- 
                            
Fremgangsmåde
 - 
                                1Smuldr gæren i en skål. Hæld lunt vand over, og rør havsalt og honning i.
 - 
                                2Bland ægget i dejen sammen med olivenolien.
 - 
                                3Tilsæt de to slags mel og ælt dejen, til den er smidig og glat. Læg dejen i en skål, og drys lidt mel over. Dæk skålen med et viskestykke, sæt skålen et lunt sted, og lad dejen hæve i en lille time.
 - 
                                4Tænd ovnen på 175° C.
 - 
                                5Vend dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den igennem.
 - 
                                6Del dejen i små kugler, og rul dem til tynde stænger (på tykkelse med en blyant). Læg stængerne på en bageplade, og lad dem efterhæve i 15-20 minutter.
 - 
                                7Pensl grissinierne med sammenpisket æg eller olivenolie. Bland salt, frø og herbes de provence sammen i en skål, og drys grissinierne med blandingen.
 - 
                                8Bag grissinierne i 20-25 minutter. Flyt dem over på en bagerist, og lad dem køle af. De skal være helt kolde, før du kommer dem i en dåse.
 - 
                                9Tip:Sæt eventuelt den tildækkede dej til hævning i ovnen, bare med ovnlyset tændt. Varmen fra ovnlyset er nok til, at der er lunt inde i ovnen.Er dine grissinier blevet lidt bløde og har mistet noget af sprødheden, kan du riste dem i 3-4 minutter i en 150° C varm ovn – så bliver de sprøde igen.
 - 
                                10Tip:
 - 
                                11Sæt eventuelt den tildækkede dej til hævning i ovnen, bare med ovnlyset tændt. Varmen fra ovnlyset er nok til, at der er lunt inde i ovnen.
 - 
                                12Er dine grissinier blevet lidt bløde og har mistet noget af sprødheden, kan du riste dem i 3-4 minutter i en 150° C varm ovn – så bliver de sprøde igen.