Grillede lakse- og forårsløgsspyd med pitabrød

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 min. Under 30 min.
TILBEREDNINGSTID
Under 30 min. Under 30 min.
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Grillede lakse- og forårsløgsspyd med pitabrød
Disse smagfulde laksespyd, der er spiddet på spyd og grillet, er perfekt ledsaget af pitabrød.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skaldyr
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

TIL MARINADEN
  • 80 ml olivenolie
  • 1 tsk sesamfrøolie
  • Saft og skal af 2 lime
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 nip havsalt
  • 2 tsk honning
  • 1 tsk harissa-krydderiblanding eller røget paprika
TIL LAKSEN
  • 1 kg frisk laksefilet (brug maven af hensyn til tykkelsen og ikke halen)
  • 300 g forårsløg eller små porrer
VED SERVERING
  • Halveret og grillet pitabrød
  • Radiseskiver
  • Friskhakket dild
  • Citronyoghurt
  • Lime skåret i kiler
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Marinaden laves ved at blande alle ingredienserne sammen.
  • 2
    Skær laksen i store, ensartet stykker. Læg dem i marinaden, og sæt dem til side ved stuetemperatur, så de kan trække smagen ind i ca. 15 minutter.
  • 3
    Kog forårsløgene eller porrerne hele over åben ild, indtil de er let forkullet og lidt bløde. Skær dem i ensartede stykker, der er store nok til at kunne trækkes på et spyd. Sæt hvert stykke laks på et spyd med forårsløg eller porre mellem hvert laksestykke.
  • 4
    Opvarm en Le Creuset kvadratisk grillplade i støbejern på 24 cm ved medium varme, og steg hvert spyd i 2 -3 minutter på hver side, indtil de er stegt efter din smag. Hvis du beholder skindet på fisken, skal du stege skindsiden lidt længere for at opnå en sprød overflade. Serveres med halveret og grillet pitabrød, med radiseskiver, friskhakket dild, citronyoghurt med varme laksespyd og limefrugter.