Grillede kammuslinger

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Grillede kammuslinger
Grillede kammuslinger med blomkålspuré og fennikel - lavet på en Toughened Non-Stick grillpande fra Le Creuset.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skaldyr
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 12 kammuslinger
  • 1 blomkålshoved
  • 1 fennikel
  • 3 usprøjtede citroner
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. balsamico
  • 2 spsk. olivenolie og lidt til stegning
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 3 spsk. smør
  • 6 spsk. smagsneutral olie, fx vindruekerneolie
  • Et bundt frisk persille
  • Salt og peber
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Vask fenniklen og skær det nederste af bunden, før den rives den i tynde skiver på et mandolinjern eller et rivejern. Gem evt. fenniklens top til servering.
  • 2
    Bland balsamico, olivenolie og akaciehonning i en skål, og smag til med salt, peber og citronsaft fra . citron. Kom fennikelskiverne i marinaden, og lad den stå ind til servering.
  • 3
    Sæt en kasserolle over med vand tilsat lidt salt. Vask blomkålen, og fjern stokken og bladene. Skær blomkålen ud i små buketter, og kog dem i vandet i ca. 10 min, til de er møre.
  • 4
    Si vandet fra blomkålen, og blend til puré med en stavblender, imens du lidt efter lidt tilsætter smørret. Smag til med presset hvidløg, salt og peber.
  • 5
    Skyl og tør den friske persille og blend med smagsneutral olie med en stavblender. Si persilleolien, så den bliver klar og jævn, og stil til side ind til servering.
  • 6
    Varm grillpanden langsomt op, og pensl rillerne med lidt olivenolie. Skyl citronerne, og skær dem i halve, inden de placeres med skærefladen nedad på den varme grillpande.
  • 7
    Efter ca. 5 minutter flyttes citronerne ud til siderne, og kammuslingerne fordeles på pandens midte. Grill dem i 1-2 minutter på hver side.
  • 8
    Fordel blomkålspuréen på fire tallerkener, og lad fennikel-skiverne dryppe lidt af, inden de også fordeles på tallerkenerne. Anret kammuslinger oven på puréen og evt. lidt grønt fra fenniklens top. Dryp persilleolien ud over retten, og server med de grillede citroner