Gratinerede østers

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Gratinerede østers
Kast dig ud i at lave gratineret østers – det er nemt og lækkert. Retten egner sig bedst som appetizer eller som tapas.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skaldyr
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • Salt til at stabilisere østersene
  • 10 østers
  • 25 g smør
  • 2 spsk. groft rasp
  • 1 spsk. finthakket estragon
  • 50-75 g gruyère ost
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Fordel saltet i buffetgryden, så der er hold på østersene
  • 2
    Åben forsigtigt østersene og sæt dem i saltet. Duft til alle østers og vær sikker på, at de dufter friskt af havvand.
  • 3
    Smelt smørret i en kasserolle og lad det brune en smule
  • 4
    Kom derefter rasp og estragon ned til det smeltede smør og rør godt rundt
  • 5
    Fordel smørblandingen i de åbne østers og riv gruyère ost fint henover
  • 6
    Kom østersene under grillen i ovnen i 3-4 minutter til osten er smeltet og har taget en smule farve
  • 7
    Østersene skal nydes med det samme