Gratin med asparges og mascarpone

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Gratin med asparges og mascarpone
Mascarpone og asparges udgør et perfekt makkerpar i denne gratin, der fungerer godt som tilbehør til aftensmaden.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 300 g asparges
  • 1 løg
  • 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Salt og friskkværnet sort peber
  • 1-1,5 dl friske brødkrummer eller rasp
  • 75 g friskrevet parmesan
  • 250 g mascarpone
  • ½ tsk. friskrevet muskatnød
  • Ekstra parmesan til garnering
  • Et par kviste timian til garnering
 
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Tænd ovnen på 220° C.
  • 2
    Bræk enderne af aspargesene, og skær dem i stykker på 3 cm. Hak løget fint.
  • 3
    Bland asparges, løg og 1 spsk. olivenolie i en buffetgryde. Tilsæt lidt salt og peber. Sæt buffetgryden i den forvarmede ovn, og bag i 10 minutter.
  • 4
    Bland brødkrummerne med parmesan og resten af olivenolien. Smag til med salt og peber.
  • 5
    Læg små skeer af mascarpone over aspargesene, og drys med muskatnød. Afslut med at toppe med blandingen af brødkrummer.
  • 6
    Bag i 7 til 10 minutter, indtil overfladen bobler og er gyldenbrun.
  • 7
    Garner med revet parmesan og frisk timian.