Granolabarer med frisk juice

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Granolabarer med frisk juice
Her er en nem og lækker opskrift på granolabarer. Sæt granolabarerne på morgenbordet sammen med lækker friskpresset juice.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frugt
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Granolabarer:
  • 1 dl honning
  • 1 æg
  • 1 dl vindruekerneolie
  • 200 g grovvalsede havregryn
  • 50 g revet kokos
  • 50 g grofthakkede hasselnødder
  • 50 g grofthakkede mandler
  • 50 g solsikkekerner
  • 50 g græskarkerner
  • 100 g tørrede tranebær
  • 1 spsk. chiafrø (kan udelades)
  • 50 g hakket mørk chokolade (hvis barerne skal være søde)
Juice:
  • 5 gulerødder
  • 2 appelsiner
  • 1 citron
  • 2 æbler
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Lun honningen i en gryde.
  • 2
    Pisk æg og olie sammen i en lille skål. Bland alle de øvrige ingredienser sammen i en anden skål.
  • 3
    Hæld den lune honning og det piskede æg over, og bland det hele godt sammen.
  • 4
    Tænd ovnen på 175° C.
  • 5
    Hæld blandingen i en kvadratisk bradepande (23 cm), og tryk den ud i et jævnt lag. Sæt bradepanden i den varme ovn, og bag blandingen i 30 minutter.
  • 6
    Tag bradepanden ud af ovnen, og forskær den bagte granola i firkanter med en skarp kniv, men uden at skære igennem og ned i bradepanden. Flyt forsigtigt granolaen over på en bagerist, og den køle af på, inden du skærer firkanterne helt igennem til barer.
  • 7
    Lav juicen:
  • 8
    Skræl gulerødderne, og skær dem i grove stykker. Skær skallen af appelsinerne og citronen; sørg for, at al det hvide kommer med.
  • 9
    Skær æblerne i både, og fjern kernehusene. Kom det hele i en saftpresser, og server juicen sammen med de sprøde granolabarer.
  • 10
    Tip:
  • 11
    Med Le Creusets bageforme behøver du ikke bruge bagepapir eller smørelse.