Friturestegte mozzarella-kugler med basilikum-dip

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 1 time Under 1 time
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Friturestegte mozzarella-kugler med basilikum-dip
Den perfekte forret til et middagsselskab. Mundrette mozzarella-kugler, friturestegte med en sprød, salt skorpe og serveret med en kulørt basilikum-dip.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mælkeprodukter
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

TIL MOZZARELLA-KUGLER
  • 10 g frisk timian, hakket
  • 5 g rosmarin, hakket
  • Skallen af 1 citron
  • 150 g panko-rasp
  • 100 g mel
  • 300 g små mozzarella-kugler
  • 2 store æg fra fritgående høns, piskede
  • 2 spsk (30 ml) mælk
  • 5 dl vegetabilsk olie til stegning
  • Havsalt og friskkværnet sort peber efter smag
TIL BASILIKUM-DIP
  • 20 g basilikum, uden stilke og grofthakket
  • 1 fed hvidløg, hakket
  • 30-50 g parmesan, revet
  • 2 spsk (30 ml) prosecco-vineddike eller hvidvinseddike
  • 4 spsk (60 ml) olivenolie
  • Havsalt og friskkværnet sort peber efter smag
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Bland de hakkede krydderurter og citronskal i panko-raspen. Hav mel, den våde blanding af mælk og piskede æg og panko-raspen i hver sin skål. Hæld væden fra mozzarella-kuglerne og dup dem tørre. Rul dem i mel, så æg og derefter panko-rasp. Rul dem derpå først i æg og så i panko-rasp igen. Dette giver en dobbelt skorpe, som forhindrer, at mozzarellaen smelter ud. Stil dem på køl i 30 minutter (dette sikrer, at kuglerne ikke sprækker, når de steges).
  • 2
    Hæld den vegetabilske olie i en rund Le Creuset Signature-gryde og varm den op. Når den har nået medium varme, steges mozzarella-kuglerne i 1-1½ minut, indtil de er gyldne og smeltet indeni. Kuglerne tages op med en hulske og drænes på køkkenrulle. De krydres, mens de endnu er varme, og serveres straks.
  • 3
    Sådan laves basilikum-dip: Put alle ingredienserne til basilikum-dippen i en morter og stød dem, indtil der opstår en kulørt dressing.
  • 4
    Server mozzarella-kuglerne varme med dippen.