![Focaccia med oliven, valnødder og tørrede figner](/on/demandware.static/-/Library-Sites-lc-sharedLibrary/default/dw027e8535/images/recipe/HD_PNG_LC_20200430_DK_RC_CI_r0000000000544_DAN.png)
Focacciabrødet bliver ekstra sprødt, når det bliver bagt i en lav støbejernsgryde. Denne variant har et mellemøstligt twist med oliven, valnødder og figner.
HOVEDINGREDIENSER
- Brød & korn
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 25 g gær
- 7 dl lunkent vand
- 1,5 dl olivenolie
- 20 g havsalt
- 1100 g tipo 00 hvedemel (fint, udmalet italiensk pizzamel)
- 100 g oliven
- 50 g valnøddekerner
- 100 g tørrede figner
-
Fremgangsmåde
-
1Smuldr gæren i en skål med vand og 1 dl af olivenolien. Tilsæt salt og mel lidt ad gangen. Ælt i ca. 10 minutter, indtil dejen er smidig og fugtig.
-
2Lad dejen hæve i mindst 3 timer med et viskestykke over (brug mindre gær, hvis du planlægger, at dejen skal hæve længere).
-
3Pensl buffetgryden med olivenolie, og hæld dejen forsigtigt ned i gryden.
-
4Flad dejen ud, så den fylder hele gryden, og lad den hæve i yderligere 1 time.
-
5Forvarm ovnen på 225° C. Lav små fordybninger i dejen med fingrene, og fordel oliven, valnødder og de tørrede figner i fordybningerne.
-
6Hæld lidt olivenolie ud over dejen, og drys med havsalt. Sæt gryden i ovnen i 20-25 minutter, indtil brødet har en gylden overflade.
-
7Når brødet er færdigbagt, sættes det over på en rist til afkøling. Derefter kan det brydes i mindre stykker. Server evt. med olivenolie og havsalt.