Focaccia med oliven, valnødder og tørrede figner

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
8-10 8-10
Focaccia med oliven, valnødder og tørrede figner
Focacciabrødet bliver ekstra sprødt, når det bliver bagt i en lav støbejernsgryde. Denne variant har et mellemøstligt twist med oliven, valnødder og figner.
HOVEDINGREDIENSER
  • Brød & korn
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 7 dl lunkent vand
  • 1,5 dl olivenolie
  • 20 g havsalt
  • 1100 g tipo 00 hvedemel (fint, udmalet italiensk pizzamel)
  • 100 g oliven
  • 50 g valnøddekerner
  • 100 g tørrede figner
 
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Smuldr gæren i en skål med vand og 1 dl af olivenolien. Tilsæt salt og mel lidt ad gangen. Ælt i ca. 10 minutter, indtil dejen er smidig og fugtig.
  • 2
    Lad dejen hæve i mindst 3 timer med et viskestykke over (brug mindre gær, hvis du planlægger, at dejen skal hæve længere).
  • 3
    Pensl buffetgryden med olivenolie, og hæld dejen forsigtigt ned i gryden.
  • 4
    Flad dejen ud, så den fylder hele gryden, og lad den hæve i yderligere 1 time.
  • 5
    Forvarm ovnen på 225° C. Lav små fordybninger i dejen med fingrene, og fordel oliven, valnødder og de tørrede figner i fordybningerne.
  • 6
    Hæld lidt olivenolie ud over dejen, og drys med havsalt. Sæt gryden i ovnen i 20-25 minutter, indtil brødet har en gylden overflade.
  • 7
    Når brødet er færdigbagt, sættes det over på en rist til afkøling. Derefter kan det brydes i mindre stykker. Server evt. med olivenolie og havsalt.