Falafler med røget laks og tahin

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Falafler med røget laks og tahin
Opskrift på hjemmelavede falafler med røget laks og tahin. Vi anbefaler at lave falaflerne i en æbleskivepande.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 400 g tørrede kikærter
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. tahin
  • 1 spsk. stødt spisdskommen
  • 1 spsk. hel koriander
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. hvedemel
  • Olie til stegning
  • 200 g røget laks
Tahincreme:
  • 1 dl tahin
  • 1 spsk. soja
  • Saft af 1 lime
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl yoghurt
  • 2-3 spsk. hakket, frisk mynte
  • 1 knsp. salt
  • ½ dl vand
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Skyl kikærterne grundigt. Sæt dem i blød i rigeligt koldt vand i 8-10 timer. Skyl kikærterne igen, og blend dem rå.
  • 2
    Skyl persillen og hak den groft. Pil løg og hvidløg og skær dem i mindre stykker.
  • 3
    Kom persille, løg og hvid løg i blenderen. Tilsæt tahin, spidskommen, koriander, citronsaft og revet citronskal, bagepulver og mel. Blend det sammen med kikærterne til en ensartet, grov masse.
  • 4
    Form ca. 25 små kugler af massen med hænderne.
  • 5
    Opvarm olien i en æbleskivepande. Steg falaflerne, til de er gyldne og sprøde – vend dem undervejs. Læg dem på fedtsugende papir.
  • 6
    Lav tahincremen:
  • 7
    Kom alle ingredienserne i en blender, og blend dem til en blød creme. Er den for tyk, så tilsæt mere vand eller limesaft.
  • 8
    Server falaflerne med skiver af røget laks og tahincreme.