Dyb æbletærte med sauce af saltkaramel

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 30 min. Under 30 min.
TILBEREDNINGSTID
Under 30 min. Under 30 min.
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Dyb æbletærte med sauce af saltkaramel
Den perfekte finish til enhver fest. En skøn smørbagt kage, der er fyldt med perfekt bløde æbler og pyntet med en fyldig, lækker sauce af saltkaramel.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frugt
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

TIL TÆRTEDEJEN
  • 350 g hvedemel
  • 100 g fint rugmel
  • 3 spsk (45 ml) flormelis
  • 1/2 tsk fint salt
  • 300 g koldt, saltet smør i tern
  • 80 ml iskoldt vand
TIL FYLDET
  • 120 g demerara-rørsukker
  • 2 1/2 spsk majsmel
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1/2 tsk stødt muskatnød
  • 2 spsk (30 ml) brandy
  • 60 ml fløde
  • 7-8 Pink Lady-æbler, skrællede, uden kernehus og skåret i 1/2 cm brede både
  • 2 spsk (30 g) smør, i tern
  • Æg til pensling (1 æg, der er pisket let)
  • 2 spsk (30 ml) demarara-rørsukker|
TIL SALTKARAMELSAUCEN
  • 100 g (1/2 kop) saltet smør
  • 110 g (1/2 kop) demarara-rørsukker
  • 250 ml fløde
  • 1 1/2 tsk vaniljeekstrakt
  • 1/2 tsk havsalt
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Begynd på dejen ved at komme mel, rugmel, flormelis og salt i en foodprocessor. Brug den pulserende indstilling for at ilte melet. Tilsæt derefter smør, og pulsér dejen, til den er groft smuldret. Tilsæt vandet og pulsér, indtil dejen er samlet. Tag dejen ud og saml den forsigtigt. Pak den ind i husholdningsfilm og læg den på køl i 1 time.
  • 2
    Forvarm ovnen til 200 °C. Sæt risten i dens nederste trin.
  • 3
    Del dejen i to. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på 3 mm. Tag et Le Creuset klassisk rektangulært fad og beklæd dets bund og sider med dejen. Stil det i køleskabet i 10 minutter.
  • 4
    Tag en stor skål og bland demerara-rørsukker, majsmel, kanel, muskatnød, brandy og fløde sammen i den. Tilføj æblerne og vend dem heri.
  • 5
    Læg æble- og vædeblandingen i dejfadet. Fordel smørret over æbleblandingen og dæk fyldet til med den overskydende dej, enten ved at flette 2,5 cm brede striber af dej eller ved at lægge et helt dejlåg henover. Fjern de dejkanter, der hænger ud over fadet, og forsegl herefter kanterne ved at klemme sammen. Pensl med det letpiskede æg og drys demerara-rørsukkeret over. Husk at skære tre små dampslidser i låget, hvis du har lavet det komplette dejlåg. Bag tærten 15 minutter på ovnens nederste rist. Skru temperaturen ned på 180 °C og ryk tærten op på ovnens midterste rist. Lad den herefter bage yderligere 60-65 minutter. Dæk den med sølvpapir de sidste 15-20 minutter for at undgå, at den bliver branket.
  • 6
    Afkøl på en rist i 10 minutter. Servér med saltkaramelsauce og vaniljeis.
  • 7
    Til saltkaramelsaucen smeltes smørret i kasserolle ved medium varme. Tilføj sukkeret og lad blandingen koge ind, til den har en mørk karamelfarve, ca. 5-6 minutter. Tilsæt fløden og lad det simre, indtil saucen er tyknet, ca. 8-10 minutter. Tilsæt vanilje og salt under omrøring.