Dorader med beurre noisette

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Dorader med beurre noisette
Prøv dorader tilberedt i smeltet smør med hasselnødder, citron, kapers og persille. Servér eventuelt doraderne med kogte, halverede kartofler vendt i olivenolie, timian, salt og peber.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skaldyr
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 2-3 hele dorader eller lignende fisk fx kulmule, aborre eller rødfisk (få evt. fiskehandleren til at fjerne
  • fiskenes indvolde og skel, så slipper
  • man for det derhjemme)
  • 50 g hasselnødder
  • 3 usprøjtede citroner
  • 1 bundt frisk persille
  • Et par kviste frisk rosmarin
  • 100 g smør
  • 50 g kapers
  • Evt. en håndfuld kapersbær til servering
  • Køkkensnor
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Dup doraderne tørre med køkkenrulle. Gnid fiskene med salt, vask citronerne, og skær to af dem i tynde skiver.
  • 2
    Fordel 3 skiver citron på hver side af alle doraderne, og bind dem fast med køkkensnor sammen med et par kviste rosmarin per fisk.
  • 3
    Hak hasselnødderne groft, og rist dem på den tørre pande ved middel varme, til de er gyldne. Lad dem køle af på en tallerken.
  • 4
    Kom lidt smør på den varme pande, og steg to fisk af gangen i ca. 5 minutter på hver side.
  • 5
    Flyt fiskene ud til den ene side, og kom det resterende smør på panden. Bland hasselnødder, hakkede kapers, skal og saft af 1/2 citron, hakket persille, salt og peber, og tilsæt det til smørret på panden.
  • 6
    Fordel smørblandingen over fiskene med en ske, og servér med kapersbær og lidt ekstra persille.