Den nye julekage

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Over 2 timer Over 2 timer
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
8-10 8-10
Den nye julekage
En julefavorit pyntet med brandy, citrus, blandet frugt og krydderier. Serveres med gulddryssede bær til en virkelig glædelig anledning.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frugt
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1,25 dl brandy
  • 500 g blandet frugt som tørret tranebær, store eller små rosiner
  • 1 spsk kanel
  • 2 spsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 20 g tørret kokos
  • Saft og skal af 1 appelsin
  • 250 g smør i stuetemperatur
  • 250 g sukker (gerne finkornet)
  • 6 store æg fra fritgående høns
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 1½ tsk bagepulver
  • Saft og skal af 1 appelsin
VED SERVERING
  • Kagecreme
  • Flormelis
  • Gulddryssede friske bær
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Varm brandyen op. Tilsæt den blandede frugt, kanel, ingefær, kardemomme, tørret kokos og appelsinsaft. Lad det trække i 2 timer.
  • 2
    Efter 2 timer opvarmes ovnen til 160°C varmluft eller 180°C almindelig. Pisk smør og sukker sammen til en let, luftig blanding. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk efter hvert æg.
  • 3
    Tilsæt mel, salt og bagepulver og rør det let sammen. Tilsæt brandy-blandingen og vend den grundigt i. Øs dejen med en ske over i en smurt Le Creuset-randform eller en smurt, foret rund Signature-gryde på 22 cm.
  • 4
    Bages i den forvarmede ovn i 1 time og 20 minutter. Lad kagen køle helt af i formen eller gryden, før den vendes ud og skæres. Drysses med flormelis og serveres med kagecreme og spiselige, gulddryssede, friske julebær.